avocat, cabinet avocat, avocat penal, recuperari creante, divort, avocat civil, aegrm, Registrul Comertului
NICULAE IOANA-MANUELA
CABINET INDIVIDUAL DE AVOCATURA
"Scire leges non est verba legum tenere, sed vim ac potestatem"
"A cunoaste legile, nu inseamna a retine cuvintele legii, ci forta si puterea lor"
 
Untitled Document
20, judetul Ilfov.

Cabinetul de avocatura "Niculae Ioana-Manuela", a dobandit calitatea de agent autorizat la nivel national, prin Decizia nr.22/06.12.2011 eliberata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania - ca operator al Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, autorizata la randul sau prin Ordinul Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti nr. 3593/C/23.12.2009.

Acest cabinet ofera servicii specifice garantiilor reale mobiliare, constand in consultanta juridica de specialitate, inscrieri in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare si studierea acesteia. Toate serviciile oferite de cabinetul de avocatura ",Niculae Ioana-Manuela" sunt gandite si dorite a se mentine la un nivel ridicat de calitate, operativitate, profesionalism si implicare, coroborate cu increderea si respectul reciproc dintre membrii cabinetului si clientii nostrii.

Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, reprezinta o baza de date la nivel national, care asigura inscrierea si accesul la informatiile inscrise cu privire la avizele de ipoteca. In aceasta baza de date vor fi inregistrate informatii cu privire la garantiile constituite si vor putea fi cautate informatii cu privire la creditori, debitori si bunurile mobile ce fac obiectul raportului juridic dintre doua parti, avand menirea de a asigura indeplinirea unei obligatii civile/comerciale nascute din orice contract incheiat intre persoane fizice sau juridice romane sau straine.

Activitatea de inscriere in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare nu reprezinta o obligativitate a partilor, ci doar o optiune de asigurare a unei garantii asupra creantelor asigurate.

Inscrierile in arhiva nu au efect constitutiv de drepturi, ci efect de publicitate al unor raporturi juridice si de stabilire a unei ordini de prioritate.

Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare indeplineste doua functii :

1. FUNCTIA DE AVERTIZARE

Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare pune la dispozitie un sistem de cautare care sa ofere informatii exacte si acualizate cu privire la inregistrarile garantiilor reale mobiliare.

Cea mai eficienta metoda de cautare in AEGRM este cautarea in functie de numele debitorului pentru ca rezultatele vor include toate garantiile reale acordate de acesta in vigoare la acel moment.

In functie de rezultatele cautarii efectuate dupa numele debitorului se deosebesc doua situatii:

a) DACA NU A GASIT NICI O INREGISTRARE, rezulta ca poate sa isi inregistreze garantia si sa fie sigur ca ii sunt asigurate drepturile pe care legea le confera aceluia care inregistreaza primul un aviz de garantie reala asupra unui bun mobil.

b) DACA A GASIT ALTE GARANTII inregistrate anterior, ar trebui facute cercetari mai detaliate. Intr-o asemenea situatie, potentialul creditor poate cere informatii de la viitorul sau debitor asupra valorii imprumutului anterior, poate cere garantarea imprumutului sau cu un alt bun sau poate accepta ca garantie acel bun chiar daca exista creditori cu un rang mai bun decat el.

Inregistrarea in Arhiva nu creaza drepturi substantiale ci doar drepturi procesuale.

2. FUNCTIA DE ASIGURARE A PRIORITATII

Creditorii au la indemana posibilitatea de a-si putea inregistra garantiile reale pe care le au asupra bunurilor mobile ale debitorilor.

Inregistrarea in A.E.G.R.M. este o metoda prin care se determina prioritatea in cazul existentei mai multor creditori interesati in a obtine respectivul bun. Inregistrarile in Arhiva pot fi cerute atat de catre creditori (banci, cooperative de credit, companii de leasing, institutii financiare, fonduri de investitii, vanzatori, dealeri de diverse echipamente) cat si de reprezentanti ai acestora (avocati, notari, agenti privati autorizati si agenti guvernamentali).

Articolul 28 din Legea 99/1999 stabileste clar care este regula prin care este stabilita ordinea in care creditorii isi satisfac creantele: ,,Fata de terti, inclusiv fata de stat, o garantie reala si celelalte sarcini reale asupra bunurilor care cad sub incidenta prezentului titlu au un grad de prioritate care se stabileste de la momentul în care garantia reala sau sarcinile reale au fost facute publice prin una din metodele prevazute la acest articol”. Ceea ce denota ca acel creditor care isi inregistreaza garantia asupra unui bun mobil, inaintea altuia, va avea prioritate fata de acesta din urma atunci cand se va pune problema valorificarii garantiei.

Printre avantajele conferite de inscrierea in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare se numara si urmatoarele:

Contractul de garantie, privilegiul, titlurile sau cesiunile de creanta inregistrate in arhiva au valoare de titlu executoriu. Ceea ce inseamna ca nu mai este necesara procedura judiciara a obtinerii acestui titlu, reducandu-se pe aceasta cale cheltuielile, precum si termenele de realizare a dreptului.

S-a marit numarul actelor juridice si a bunurilor ce intra sub incidenta acestor reglementari , incluzandu-se astfel, pe langa garantiile reale mobiliare clasice, si o serie de acte juridice, ca cele prevazute la art. 2 din reglementarea cadru: toate cesiunile de creanta, vanzarile conditionate, vanzarile in rate, contractele de inchiriere, arendare si concesiune, leasing-ul, contractul de consignatie si amanet, contractul de custodie si depozit (inclusiv depozite bancare), contractul de credit/imprumut, hotararile judecatoresti definitive, privilegiul statului (rezultate din taxe, impozite, amenzi, confiscari).

Art. 6 din Legea 99/1999 reglementeaza bunurile ce fac obiectul actelor juridice mentionate mai sus: bunuri mobile, corporale sau necorporale (inclusiv accesorii ale unui bun imobil), stocuri de bunuri fungibile, solduri creditoare ale conturilor de depozit, certificate de depozit, actiuni si parti sociale ale societatilor comerciale, dreptul de creanta, recolta agricola, polite de asigurare, cambia, biletul la ordin, CEC-ul, titlurile de valori mobiliare, cu conditia ca aceste bunuri sa fie determinate (individual/generic) sau deteminabile in viitor.

Arhiva Electronica cuprinde, atat creditele bancare, cat si hotarari judecatoresti ramase definitive, leasing-ul, inclusiv privilegiul statului/unitatilor administrativ teritoriale pentru creantele provenite din impozite, taxe, amenzi si din alte sume ce reprezinta venituri publice ce le sunt datorate.

Dat fiind ca Arhiva Electronica este conceputa ca un sistem de evidenta structurata pe bunuri si persoane, dar si ca un sistem de publicitate, creditorul are posibilitatea de a cauta in Arhiva, inainte de a acorda imprumutul, pentru a determina bonitatea potentialului debitor si de a verifica daca bunul respectiv a facut obiectul unor sarcini anterioare, oferindu-se astfel informatii cu privire la avizele inscrise in arhiva anterior.

 
AVOCAT NICULAE IOANA MANUELA | RECUPERARI CREANTE | DIVORT | AVOCAT PENAL | REGISTRU COMERTULUI
     
Total vizite: 160305  avocat-manuelaniculae® 2011 All Rights Reserved © Copyright 2011 webdesign-webhost.ro